dilluns, 2 de març del 2015

SOS Menorca

Entre unes altres i no de menor importància, la majoria de les vegades provocades pel mal govern, dues qüestions principals amenacen actualment el paisatge i els valors naturals de Menorca.

LA REFORMA DE LA CARRETERA GENERAL
S'està tramitant un projecte de reforma de la principal via rodada de Menorca, de Maó a Ciutadella, que podria significar un gran canvi en la percepció que l'illa ofereix actualment.
La majoria de gent creu que es pot aprofitar l'existència d'unes partides públiques per invertir en millores de la carretera, però es consideren totalment desproporcionades algunes intervencions que s'han previst.
La inclusió d'uns grans enllaços de dos pisos al mig de les zones rústiques que travessa la carretera (vegeu les il·lustracions) són motiu de molta polèmica. El GOB ha interposat diversos recursos per frenar aquestes afectacions i es troba en marxa un procés judicial.

ELS CANVIS EN L'ORDENACIÓ TERRITORIAL
Hi ha fortes pressions per introduir canvis substancials en el model territorial que ha permès fins ara que Menorca sigui un lloc diferent. Ampliació generalitzada de les urbanitzacions, camps de golf dins zones protegides i amb hotels de nova creació, així com diverses iniciatives per permetre grans edificacions en sòl rústic, són amenaces latents.
Un dels principals problemes és que el Consell Insular està impulsant aquests canvis, no a través de la modificació del Pla Territorial Insular com seria lògic, sinó mitjançant un instrument excepcional anomenat Norma Territorial Transitòria que restringeix molt la participació ciutadana i permet atorgar drets urbanístics que després serien irreversibles.
El GOB duu a terme una campanya informativa perquè tothom pugui saber els canvis que s'estan programant i els efectes reals que poden tenir.


Participa en la conservació de Menorca

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada