diumenge, 26 d’abril del 2015

TEATRE D'ES BORN: Quin fred al cor!
Ahir com a candidats de Gent x Ciutadella, na Nati Benejam i jo vam visitar els equipaments culturals de Ciutadella. I en la visita al Teatre d'Es Born vam ser plenament conscient que la reforma ha estat un espoli.
Façana actual del Teatre
Ens han deixat un teatre inútil, de cartó i pedra. Serà difícil, fins i tot, que s'obri durant el pròxim mandat. Per moltes promeses que ara ens vulguin fer uns polítics que en els darrers quatre anys han estat incapaços de detectar la presa de pél. Fa mal al cor pensar que les molèsties de les obres, l' entremat a la plaça d'Es Born durant tant d' anys, no ha servit de res. 
I va haver-hi associacions com la Martí i Bella que ho van veure molt clar des de quasi al principi. Ells van intuir molt prest el desgavell que seria finalment la construcció-reforma d' un nou teatre al Born. Però com passa sempre, no se'ls va fer cas. Gent x Ciutadella vol canviar, sens dubte, aquesta manera de governar on sistemàticament no s'escolta a qui sap i a qui té l'experiència de gestió de molts anys. Els polítics passen, les entitats romanen en el temps i conserven la memòria de la experiència passada. A Dalt la Sala en canvi els polítics 'tropissen' mandat darrere mandat en les mateixes errades. Són bous amb les clucales posades, incapaços d'escoltar i per tant de contextualitzar el present amb l'experiència del temps passat.
Deficiències per tot arreu. La responsabilitat política és evident en la malifeta. 
Ara tenim un nou teatre i no el podrem emprar en anys. Les coses, una vegada més, s' han fet fatal. 
Ara bé, quant al nyap que s'ha fet al Teatre d'Es Born a Gent x Ciutadella ho tenim molt clar. Cal fer pagar les responsabilitats. Políticament, i açò vol dir a les urnes, però també judicialment. Cal demanar comptes tant a l'arquitecte que ha fet un mal projecte amb deficiències de concepció i estructurals. El director de les obres ha de responsabilitzar-se del desgavell i de la nefasta execució. Però, és evident, els polítics municipals que tenien responsabilitat en el tema i han actuat de forma negligent durant tot el procés han d'explicar al poble de Ciutadella com s'explica que acceptessin unes obres, signessin l'entrega de les claus, sense avaluar l'entrega i estat de les obres fetes.
I en cap cas no és acceptable que es plantegi corregir les deficiències amb els doblers que Consell de Menorca i Govern Balear havien reservat per dotar d'equipament al Teatre. Certament, a Gent x Ciutadella tenim clar que ens han furtat quatre milions d'euros. Ens han deixat una instal·lació inútil. Ara només falta que vingui el PP o UPCM i ens diguin que val més llogar el teatre com a magatzem de fruita o al Ministeri de Justícia per vés a saber què, i així treure un poc de rèdit enlloc de deixar-lo tancat. És una broma, però ves per on...si vivim coses veurem i a ningú ens estranyaria ja massa.

SERGI SERVERA,
CANDIDAT A L' AJUNTAMENT PER GENT X CIUTADELLA

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada