dissabte, 2 de maig del 2015

Perquè volem que les persones, i no els partits polítics, tenguin sempre la darrera paraula

                            De esquerra a dreta: David Martínez (6), Georgina Dávila (3), Sergi Servera (2), Afryca Soler (5),                                 Sebastià Servera (4), Nati Benejam  (1), Aram Ortega (8) i Assumpta Calafat (7), candidats de GxC

GENT X CIUTADELLA: Perquè volem que les persones, i no els partits polítics, tenguin sempre la darrera paraula.  

L'agrupació d'electors Gent x Ciutadella promourà canvis importants al govern municipal a partir del 24 de maig. Els drets bàsics de les persones, una participació ciutadana real als òrguens de pressa de decisió, l'accés a la cultura i la transparència absoluta en l'administració municipal són quatre eixos essencials al nostre programa de govern.

Gent x Ciutadella impedirà que l'Ajuntament talli el subministrament d'aigua a persones en situació vulnerabilitat. Considerem que les persones no poden ser desposseïdes d'un dret fonamental. Durant aquest mandat les comunicacions de tall d'aigua a persones sense capacitat
econòmica s'han multiplicat, sense que cap dels actuals partits hagi mitjançat per
trobar una solució. De la mateixa manera es 'negociarà' amb les elèctriques perquè cap persona
sense recursos no es quedi sense energia elèctrica a la seva llar. Així mateix, l'Ajuntament de Ciutadella trencarà qualsevol tipus de relació amb les entitats financeres que segueixin executant desnonaments sobre habitatges habituals sense oferir alternatives socials a les persones que allí resideixen.

Gent x Ciutadella vol una administració que defensi al ciutadà i no una administració l'objectiu de la qual sigui posar traves a les persones, com sovint succeeix ara. Per aconseguir-ho, l'agrupació d'electors ha projectat la creació d'una Oficina Municipal Independent, en la qual s'inclogui la figura del defensor del ciutadà. Aquest defensor garantirà la bona praxi de l'administració, la transparència d'aquesta en tots el tràmits amb els particulars, l'agilitat dels expedients i la ràpida resposta davant els requeriments i instàncies dels ciutadans.

La participació ciutadana serà, d'altra banda, una prioritat absoluta en l'acció de govern de
Gent x Ciutadella. La mateixa concepció de la formació, com a plataforma ciutadana i no com a
partit polític, ja marca la vocació que els seus representants serveixin com a canalitzadors de la
societat civil organitzada. En aquest sentit, Gent x Ciutadella impulsarà fórmules de gestió mixta
amb participació vinculant i capacitat decisòria de les associacions en la política municipal.

Ens agradaria que els partits polítics es comprometin a aplicar també aquestes propostes que consideram bàsiques i essencials per a garantir la dignitat de les persones.

Més enllà d'una opció de govern, que ho som.. allò que realment ens mou és la voluntat de ser una eina de canvi i un viver de noves idees per tal de millorar el funcionament d'una administració municipal que viu dies de foscor com a conseqüència d'uns partits polítics que mai no s'han preocupat pel poble en el seu conjunt. A nosaltres ens interessa Ciutadella. Però ells només governen pels interessos dels seus. Ho han demostrat des de fa molts d'anys.

El canvi és possible. Gent x Ciutadella no és un partit polític. Gent x Ciutadella és una assemblea de ciutadans fent política.


Vine i participa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada